nieuwsberichten

Tegenslag bij opstarten Limburgse golfacademie maar missie blijft intact

Dagblad de Limburg 25-05-2020 om 15:17 door Tim Geurts

Het eerste deel van de weg was meer dan hobbelig, maar inmiddels ligt de Top Golf Academie Limburg weer op koers. Na de Limburgse toptalenten bij elkaar krijgen is het nu zaak om zoveel mogelijk kinderen in contact te brengen met de sport. Te beginnen in juni.

Eerst was er het faillissement van Topsport Limburg dat de Top Golf Academie Limburg flink dwars zat. Sponsoren haakten af of trapten op de rem en daarna kwam ook nog corona. Het virus zorgde er ook voor de golfen tijdelijk niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Nu de regels versoepeld zijn en de kruitdampen rond Topsport Limburg enigszins opgetrokken, kunnen kartrekkers Jan Hodzelmans en Jan Hol (eigenaar Holbox) eindelijk weer door met hun missie: de golfsport in Limburg een forse impuls geven.

Want dat blijft het doel. En helemaal stilgezeten is er ook niet. Inmiddels zijn er elf talenten (handicaps tussen +2 en 20) afkomstig uit heel Limburg die tien uur per week gezamenlijk trainen onder leiding van de trainers Elliot van der Veeke en Fernand Osther. Zij hoeven niet meer uren in de auto om op niveau te trainen, maar kunnen dat nu in de eigen provincie. Daarnaast trainen de pupillen ook nog op hun eigen baan, benadrukt Jan Hodzelmans. “Want het is absoluut niet de bedoeling om de talenten bij hun eigen clubs weg te halen”, vertelt de man die in het Limburgse handbal al eens hetzelfde trucje uithaalde. Kortgezegd: de grootste talenten samen zetten en die elkaar beter laten maken.

Deel twee van de missie begint in juni. Dan gaan de eerste dik twintig leerlingen van de Mavo Roermond richting golfbaan De Herkenbosche om daar drie uur lang de sport te ontdekken (iets wat ze in totaal vijf keer herhalen). Met inachtneming van alle coronaregels natuurlijk. In de weken erna volgen nog eens meer dan tachtig leerlingen van de scholengemeenschap Stichting Onderwijs Midden-Limburg. Dat alles met het idee om de jongens en meisjes enthousiast te krijgen voor de sport. “In hoeveel gevallen dat ook daadwerkelijk gaat lukken, we weten het niet. Maar ieder lid is er één”, meent Hodzelmans. “Want er moet weer wat nieuw elan in de golfclubs”, vult Hol hem aan.

Met als ultieme doel die groep van 11 talenten verder aanvullen. “Eigenlijk hadden dat er volgend jaar al 24 moeten zijn, maar door alle perikelen schuift nu alles een jaar op.” Zoals gezegd de Top Golf Academie Limburg is wat achterop geraakt, maar de missie blijft intact.

n9

Programma voor de oefening Fullswing

Voor de fullswing is een programma gemaakt zodat iedereen thuis aan zijn/haar techniek kan blijven werken.

Bekijk één van de oefeningen:

Klik hier voor het bekijken van de oefening

n8

Fitness oefening

Ook om fit te blijven is er een volledig programma opgezet met filmpjes om thuis in de tuin aan het werk te gaan.

Bekijk één van de oefeningen:

Klik hier voor het bekijken van de oefening

n7

Video instructies voor de oefening Putten

Daarnaast zijn er samen met Fernand en Gianni een indoor ‘thuis’ putting programma gemaakt.

Bekijk één van de oefeningen.

Klik hier voor het bekijken van de oefening

n6

ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS GEVRAAGD TIJDENS HET CAMPINE JUNIOR GOLF CLASSIC OP DE HERKENBOSCHE VAN 10 T/M 14 JULI 2019

De organisatie van het Campine Junior Golf Classic is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers binnen de Limburgse Jeugdcommissies of ouders die van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli een dag of dagdeel willen helpen met spotten en starten. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mail naar maurice@deherkenbosche.nl.

n5

ZATERDAG 29 JUNI A.S. KWALIFICATIETOERNOOI JUNIOR GOLF CLASSIC VOOR LIMBURGSE JEUGDLEDEN

Van 10 t/m 14 juli 2019 wordt de derde editie van het Campine Junior Golf Classic gehouden op de Herkenbosche. Dit internationale toernooi wordt over 3 dagen gespeeld, zonder cut. Voor ambitieuze Limburgse jeugdgolfers die niet rechtstreeks kunnen deelnemen aan het Campine Junior Golf Classic, organiseren we een kwalificatietoernooi op zaterdag 29 juni a.s. Deze dag wordt gespeeld om twee wildcards voor het hoofdtoernooi! Ben jij of ken jij een Limburgs jeugdlid met ambitie, jonger dan 21 jaar, een handicap van 15 of lager en kun je niet rechtstreeks deelnemen aan het Campine Junior Golf Classic? Schrijf dan in voor het kwalificatietoernooi op zaterdag 29 juni a.s., vanaf 15.00 uur. De winnaars van de wildcards zijn zeker van deelname aan het toernooi!

n4

SAMENWERKING GOLFVERENIGINGEN

Aangezien golf door inspanning van Top Golf Academie Limburg sinds begin dit jaar wordt aangeduid als kanssport in Limburg, hebben we toegang tot scholen, scholengemeenschappen en maken we gebruik van de kennis van Topsport Limburg ter introductie van de golfsport in Limburg. Top Golf Academie Limburg gaat dit zoals aangekondigd faciliteren en ondersteunen, we zullen van start gaan met een pilot in Roermond en omstreken en vanuit hier doen we ervaring op om de golfsport in Limburg een impuls te geven. Golfverenigingen die ons een warm hart toedragen willen we uiteraard graag in dit traject meenemen. Indien er vanuit het bestuur en/of de jeugdcommissie interesse is om aan deze wervingscampagne deel te nemen, dan vernemen wij dat graag, zodat we alle provinciale instituten in kennis kunnen stellen en met de geïnteresseerde vereniging(en) tot een optimale samenwerking kunnen komen.

n3

TOP GOLF ACADEMIE LIMBURG ONDERSTEUNT CAMPINE JUNIOR GOLF CLASSIC

De derde editie van het toernooi wordt gehouden van 10 t/m 14 juli 2019 op de locatie van Topsport Limburg partner DeHerkenbosche, voormalige gastheer van de Challenge Tour. De Campine Junior Golf Classic is trots onderdeel van een gevestigde naam op de internationale Global Junior Golf kalender. Spelers tot en met 21 jaar strijden onder andere voor World Amateur Golf Ranking punten en kunnen zich nu registreren via hun Global Junior Golf-account. De handicap grens voor jongens is 5.0 en voor meisjes 8.0. Ook de leden van Top Golf Academie Limburg zullen hier aan deelnemen. Meer info: www.globaljuniorgolf.com

n2

SUCCESVOLLE SELECTIEMIDDAG 22 APRIL J.L.

We kijken terug op een geslaagde selectietraining van onze mogelijke top golfers in spe. Acht ambitieuze Limburgse talenten lieten zich van hun beste kant zien, wij zijn positief verrast door de kwaliteit en betrokkenheid. De vervolggesprekken worden momenteel gepland, door de positieve reacties verwachten wij hier veel van. Bekijk hier meer foto's van de selectiemiddag.

n1